Съдът в Русия постанови актьорът Павел Устинов да бъде освободен

...
Съдът в Русия постанови актьорът Павел Устинов да бъде освободен
Коментари Харесай

Руски съд освободи актьора Павел Устинов

Съдът в Русия постанови артистът Павел Устинов да бъде освободен от ареста до разглеждане на обжалването на присъдата му. Устинов беше наказан преди дни на три години и половина затвор за „ насилие” против полицията, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на „ Франс прес”.

Решението беше огласено след необятен публичен отзив и акция в поддръжка на артиста. Съдът подреди 23-годишният Устинов да бъде пуснат, с изискване да не напуща съветската столица Москва.
Пореден митинг в Москва: Граждани упорстват за демократични избори Демонстрантите желаят и освобождението на задържани деятели
Съдебното съвещание се състоя след извънредно необикновена молба на съветската прокуратура на артиста да бъде наложено „ наказване, което изключва ефикасна присъда затвор ", до разглеждане на обжалването му, планувано за 26 септември.

Устинов беше наказан за оказване на опозиция при арестуването му, при което е било изкълчено рамото на полицейски чиновник. Актьорът бе арестуван на 3 август по време на неразрешена проява в съветската столица.
На митинга в Москва: Тежковъоръжен служител на реда удря млада жена в корема (ВИДЕО) Кадрите провокираха всеобщо отвращение, а правозащитна организация е оповестила премия за информация кой е служителят на реда
Той обаче твърди, че въобще не е взел участие в митинга, а просто чакал другар пред близката метростанция.
Снимка: Reuters
В поддръжка на Устинов се оповестиха десетки негови сътрудници, известни телевизионни и кино фигури, преподаватели и даже свещеници.

Поддръжниците му са възмутени, че правораздаването отхвърли да изследва видеозапис, който съгласно тях потвърждава невинността на артиста.
Над 800 арестувани на вчерашния митинг в Москва Недоволството е против изключването на опозиционни претенденти от идните локални избори
На записа, оповестен в обществените мрежи и медиите, се вижда по какъв начин чиновници на полицията за битка с безредиците с каски се нахвърлят върху Павел Устинов, до момента в който той стои с телефон в ръка измежду други минувачи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР