Съдът в Пловдив решава дали да задържи за постоянно зад

...
Съдът в Пловдив решава дали да задържи за постоянно зад
Коментари Харесай

Гледат мерките на двамата служители на РЗОК в Пловдив, източили 1,1 млн. лв. от касата

Съдът в Пловдив взема решение дали да задържи з а непрекъснато зад решетките висшите чиновници на Здравната каса в Пловдив , които бяха задържани за източване на 1,1 милиона лв. от касата. Престъпната корупционна скица е работила посредством фиктивни аптеки, чрез които са теглени пари от НЗОК за скъпоструващи медикаменти за лекуване на хепатит.

Директорът на д ирекция „ Договаряне и надзор на осъществяването на здравната, дентална помощ и аптеки “ Иван Деспотов и неговият сътрудник Владимир Манев бяха задържани при зрелищна акция на Икономическа полиция на 9 май на една от улиците в центъра на Пловдив.  В колите, с които са били двамата, беше открита крупната сума от 50 000 лв..
 Задържаха чиновници на Здравната каса в Пловдив
 

В незаконната скица са взели участие още пловдивският аптекар Николай Александров и човек, който е обществено слаб на чието име са регистрирани 3 търговски сдружения с лиценз за аптечна активност, посредством които е точена Здравната каса.

След направени признания, аптечният необут и подставеното лице са освободени под гаранция – за Николай Александров 20 000 лв., а за другия обвинен – 3000 лв..
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР