Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови,

...
Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови,
Коментари Харесай

Спасиха ги от линч: Близнаците от Цалапица остават в ареста

Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач Рангел Бизюрев, най- тежката допустима мярка - непрекъснат арест.

Те бяха задържани след убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Според магистратите следствието е на ранен стадий и искът на прокуратурата е аргументиран. " Има заплаха те да извършат друго закононарушение с по-висока степен на социална заплаха ", стимулира се още съдът.

Преди да се произнесат магистратите, близнаците обявиха в правосъдната зала, че съжаляват за осъщественото и че са били другари с убития Димитър Малинов. Единият от тях призна, че е видял убийството.

Час преди делото, на което прокуратурата изиска непрекъснатото задържане под стража на 19-годишните близнаци от селото, хора се събраха на митинг пред съда.

Те желаеха обвиняването против тях да бъде променено, тъй като съгласно протестиращите те са съучастници в убийството. Хората от Цалапица желаят също доживотна присъда без право на подмяна за причинителя и помагачите му - 19 годишните близнаци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР