Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови,

...
Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови,
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста близнаците от Цалапица

Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач Рангел Бизюрев, най-тежката допустима мярка - " непрекъснато задържане под стража ", съобщи.

Според магистратите следствието е на ранен стадий и искът на прокуратурата е аргументиран.

" Има заплаха те да извършат друго закононарушение с по висока степен на социална заплаха ", стимулира се още съдът.



Преди да се произнесат магистратите близнаците обявиха в правосъдната зала, че съжаляват за осъщественото и че са били другари с убития Димитър Малинов.

Над 30 родственици, близки и другари на убития 24-годишен Димитър Малинов се събраха на митинг пред Съдебната палата в Пловдив час преди съвещанието. 

Те издигнаха плакати Справедливост за Димитър и желаеха ефикасни присъди за братята близнаци Валентин и Борислав Динкова, упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на посочения за палач Рангел Бизюрев.

Протестиращите не са съгласни с повдигнатото обвиняване против близнаците, тъй като съгласно тях те не са помагачи, а съучастници в убийството и заслужават доживотни присъди.

Майката на убития Атанаска Бакалова прикани:  " Не пет години, пожизнен затвор и за тези младежи ".

Протест в Цалапица ще има и довечера, а съгласно майката на убития Атанаска Бакалова - утре пред районно управление (на МВР) Стамболийски. Очаква се в символ на недовлство те да блокират пътища. Хората упорстват близнаците да бъдат привлечени като съучастници в закононарушението. 

Още няма информация за търсения за убийството с европейска заповед за арест Рангел Бизюрев, който дни след жестокото закононарушение е напуснал страната с авансово закупен самолетен билет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР