Съдът в Пазарджик разсекрети данните от специалните разузнавателни средства по

...
Съдът в Пазарджик разсекрети данните от специалните разузнавателни средства по
Коментари Харесай

Пазарджишкият съд разсекрети СРС-та по делото за радикален ислям

Съдът в Пазарджик разсекрети данните от специфичните разследващи средства по делото против Ахмед Муса и останалите му 13 сподвижници, подсъдими за проповядване на религиозна ненавист.

На днешното съвещание се слушат диалозите сред подсъдимите, които съгласно прокуратурата са разпространявали концепциите на терористичната организация „Ислямска държава“, осведоми.

Двама от подсъдимите разговаряли по телефона, че биха били щастливи да отидат в Сирия и да се „борят на страната на братята си“. „За нас е чест и ще бъдем щастливи, в случай че отидем да оказваме помощ на бойците в Сирия“, гласи част от скришен диалог, записан със особено разследващо средство.

Те са събирали пари от 20 до 50 лв. от хора от махалите в Пазарджик и Асеновград и са били предопределени за бойците в Сирия. На един от диалозите се чува по какъв начин поражда предложение парите да бъдат разпределени сред бедните братя в България, само че по този начин и не излиза наяве какъв брой е събраната сума и къде е отишла в последна сметка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР