Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията

...
Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията
Коментари Харесай

Отложиха старта на ликвидацията на Олимпик

Съдът в Никозия отсрочи за 26 октомври старта на ликвидацията на „ Олимпик”. Отнемането на лиценза на застрахователната компания от кипърския контрол засегна 200 000 българи и към 10 хиляди кипърци.

Според краткотрайния ликвидатор Павлос Накузи години ще са нужни, с цел да се откри на какъв брой хора компанията дължи пари и какъв брой може да върне.

Делото беше отсрочено поради оборване дали таман Накузи би трябвало да дава отговор за ликвидацията на сдружението, предава bTV.

Казусът „ Олимпик” сложи под въпрос работата на службата, която следи застрахователите в Кипър.

Властите в Никозия отхвърлиха да дават отговор на въпроси.

В писмо от Сметната палата разясниха, че те са засекли проблеми с финансите на „ Олимпик” още през 2015 година и са предизвестили надзора. След това компанията е продадена на „ Хиспакол”, зад която стои Дието Гонзалес Алонсо. За него пък са предупреждавали испанските управляващи. Надзорът, обаче, позволява договорката.

Така се стига до това лято, когато се оказва, че на „ Олимпик” ѝ се губят над 250 млн евро.

Онези, които чакат да им се върнат пари поради анулираните застраховки, ще чакат дълго.

Журналистът от вестник „ Политис” Михалис Теодороу, който проверява проблема „ Олимпик” е безапелационен, че надзорът в Кипър има съществени пропуски.

„ Ликвидаторът, който в този момент ръководи компанията, беше посочен от Виктория Натар, която управлява надзора над застрахователите. Така някой, който не желае да се разкрие какво в действителност се случва с „ Олимпик”, продължава да я управлява”, съобщи Михалис Теодороу.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР