Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията

...
Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията
Коментари Харесай

Процесът за ликвидацията на „Олимпик” ще отнеме години

Съдът в Никозия отсрочи за 26 октомври старта на ликвидацията на „ Олимпик”. Отнемането на лиценза на юастрахователната компания от кипърския контрол засегна 200 000 българи и към 10 хиляди кипърци. Според краткотрайния ликвидатор Павлос Накузи ще са нужни години, с цел да се откри на какъв брой хора компанията дължи пари и какъв брой може да върне, оповестява БТВ.

Делото през днешния ден беше отсрочено поради оборване дали таман Накузи би трябвало да дава отговор за ликвидацията на сдружението.

Казусът „ Олимпик” сложи под въпрос работата на службата, която следи застрахователите в Кипър. Властите в Никозия отхвърлиха да дават отговор на въпроси. В писмо от Сметната палата разясниха, че те са засекли проблеми с финансите на „ Олимпик” още през 2015 година и са предизвестили надзора. След това компанията е продадена на „ Хиспакол”, зад която стои Дието Гонзалес Алонсо. За него пък са предупреждавали испанските управляващи. Надзорът обаче позволява договорката. Така се стига до това лято, когато се оказва, че на „ Олимпик” ѝ се губят над 250 млн евро.

Онези, които чакат да им се върнат пари поради анулираните застраховки, ще чакат дълго. Процесът ще отнеме години. Трябва да съберем всички тъжби. Не може да възнамерявам на първия просто тъй като е пръв. Не може и да разделяме клиентите на български и кипърски. Трябва да се заплати съразмерно на всички, да вземем за пример 10 цента за всяко дължимо евро, изясняват от съда.

Журналистът от вестник „ Политис” Михалис Теодороу, който проверява проблема „ Олимпик”, е безапелационен, че надзорът в Кипър има съществени пропуски. „ Ликвидаторът, който в този момент ръководи компанията, беше посочен от Виктория Натар, която управлява надзора над застрахователите. Така някой, който не желае да се разкрие какво в действителност се случва с „ Олимпик”, продължава да я управлява”, съобщи Михалис Теодороу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР