Съдът в Москва осъди на 8,5 години затвор журналистката Марина

...
Съдът в Москва осъди на 8,5 години затвор журналистката Марина
Коментари Харесай

Марина Овсяникова: Антивоенна руска журналистка е осъдена задочно

Съдът в Москва осъди на 8,5 години затвор журналистката Марина Овсяникова, която стачкува онлайн в ефир против нашествието на Русия в Украйна затвор.

45-годишният, който беше съден задочно, беше приет за отговорен в " разпространяване на умишлено погрешна информация " за съветските въоръжени сили.

Тя избяга от Русия с щерка си предходната година, откакто избяга от домакински арест. Тя дефинира обвиняванията като " неуместни ".

Русия стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Но съветското законодателство прави нелегално наричането на войната " настъпление ". На следените от страната новинарски организации е казано да го опишат като „ специфична военна интервенция “.

Десетки хора са били хвърлени в пандиза или санкционирани за „ дискредитиране “ на страната военни - в това, което групите за правата споделят, е невиждано потушаване на несъгласието при президента Владимир Путин.

Антивоенен кореспондент споделя трагично бягство от Русия

В изказване от сряда, съдът в съветската столица разгласи, че Мария Овсянникова е наказана на осем години и шест месеца отнемане от независимост в „ наказателна колония с общ режим “. присъединяване в каквито и да е действия, свързани с електронни медии - в това число интернет - в продължение на четири години.

Обвиненията бяха повдигнати скоро откакто тя провежда митинг покрай Московския Кремъл - президент Официалната резиденция на Путин - през юли 2022 година

По време на пикета с една жена тя беше забелязана да държи девиз, който гласи на съветски „ Путин е палач. Неговите бойци са фашисти. "

По време на процеса няколко членове на фамилията на Овсяникова, в това число нейния някогашен брачен партньор и наследник, застанаха на страната на обвиняването, съгласно Руски уеб страница Mediazone.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР