Съдът в Манхатън, Ню Йорк, повдигна обвинение на Доналд Тръмп

...
Съдът в Манхатън, Ню Йорк, повдигна обвинение на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е обвинен за подкуп на порноактрисата Сторми Даниелс

Съдът в Манхатън, Ню Йорк, повдигна обвиняване на Доналд Тръмп след следствие на рушвет на порноактрисата Сторми Даниълс, оповестиха интернационалните организации в петък.

Порноактрисата, чието същинско име е Стефани Клифърд, твърди, че е получила пари, с цел да не разкрива собствен полов контакт с някогашния американски президент през 2006 година

Така той стана първият някогашен държавен глава на Съединени американски щати, против който е повдигнато обвиняване в закононарушение. Той е претендент президент и за идните избори през 2024 година

Конкретните обвинявания към момента не са известни. Си Ен Ен заяви, че Тръмп е застрашен пред повече от 30 обвинявания, свързани с бизнес измами. Тръмп сподели, че е " изцяло почтен " и добави, че няма да се откаже от президентската конкуренция.

" Това е политическо гонене и интервенция в изборите на най-високо равнище в историята ", разяснява той в изказване.

Малко по-късно Тръмп прикани поддръжниците си да му обезпечат средства за правна отбрана. Според акцията му той е събрал над 2 млн. $, откогато на 18 март четири дни по-късно, което по този начин и не се случи.

Според социологическите изследвания Тръмп е любимец за номинацията на републиканците през 2024 година Той получи поддръжка от редица свои евентуални кандидати в четвъртък, в това число от губернатора на Флорида Рон Десантис и някогашния вицепрезидент Майк Пенс.

Белият дом не е коментирал случая. Демократите споделиха, че Тръмп не е застрахован от върховенството на закона. " Насърчавам както критиците, по този начин и поддръжниците на господин Тръмп да оставят процеса да протече спокойно и в сходство със закона ", сподели водещият демократ в Сената Чък Шумър.

Обвиненията евентуално ще бъдат разкрити от арбитър през идващите дни. Тръмп би трябвало да пътува до Манхатън за снемане на пръстови отпечатъци. Адвокатите му Сюзън Нечелес и Джоузеф Такопина споделиха, че " пламенно ще се борят " против обвиняванията.

Личният юрист на някогашния президент Майкъл Коен сподели, че е координирал с Тръмп заплащанията към Даниълс и към втора жена, някогашният модел на Плейбой Карън Макдугъл, която също е споделила, че е имала полова връзка с него.

Тръмп отхвърля да е имал връзки с двете дами. През 2018 година той в началото отхвърли да е знаел каквото и да било за заплащане на Даниълс. По-късно призна, че е възстановил на Коен дадената сума, което назова " елементарна частна договорка ".

През 2018 година Коен се призна за отговорен за нарушаване на разпоредбите за финансиране на предизборни акции и излежа повече от година в пандиза. Федералните прокурори обявиха, че той е работил по напътствие на Тръмп.

Разследването в Манхатън е едно от няколко правни провокации, пред които е изправен Тръмп. През 2022 година демократът Алвин Браг сполучливо упрекна бизнеса на Тръмп в данъчни измами. Разследването докара до наказателна глоба от 1,61 млн. $. Тръмп е изправен пред три наказателни следствия.

В Белия дом Тръмп оцеля при два опита на Конгреса да го в профил от служба поради нахлуването в Капитолия на негови поддръжници на 6 януари 2020 година, както и за възможните му връзки с Русия по време на акцията му през 2016 година

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Обяснено. Коя партия е  please wait

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР