Съдът в Лос Анджелис го призна за виновен по 18

...
Съдът в Лос Анджелис го призна за виновен по 18
Коментари Харесай

Американски професор, шпионин на Китай, го чакат 219 г. затвор

Съдът в Лос Анджелис го призна за отговорен по 18 точки от обвиняването

Индустриалният шпионаж е крайъгълен камък в напрежението сред Съединени американски щати и Китай (илюстрация: CCO Public Domain)

Професор в Калифорнийския университет в Лос Анджелис може да получи оптималната присъда от 219 години затвор , откакто правосъдните заседатели го признаха за отговорен в контрабанда на чипове с военн о приложени е в Китай , заяви The Verge.

Ий-чи Ши, електроинженер и адюнкт професор, е приет за отговорен по 18 точки от съда в Лос Анджелис. Списъкът от закононарушения включва незаконен експорт и многочислени лъжливи действия.

Ши и различен обвинен, Киет Ан Май, са работили дружно, с цел да излъгват американски производител на чипове. Според прокурорите, Май се представял като евентуален клиент, с цел да получи чиповете от неназована компания, след което нелегално ги изпращал в Китай.

В изказване на прокурорите се споделя, че чиповете са били изпращани на китайска компания, на която Ши е президент. Той е плащал за схемата посредством банкова сметка, основана в Съединените щати и финансирана посредством друга компания, с регистрация в Китай.
още по тематиката
Твърди се, че американските чипове са употребявани в конструирането на ракети, системи за ориентиране на ракети, изтребители, системи за електронна война и радарни приложения. Окончателната присъда на Ши ще бъде издадена по-късно.

Индустриалният шпионаж е основен въпрос в разногласието сред Съединени американски щати и Китай, който прерасна в пълномащабна комерсиална война. Американците упрекват известни китайски компании, в това число Huawei, за кражба на технологии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР