Съдът в Кюстендил е наложил на 14 март 2023 г.

...
Съдът в Кюстендил е наложил на 14 март 2023 г.
Коментари Харесай

7 месеца затвор за купуване на гласове през 2022 г. в Дупница

Съдът в Кюстендил е наложил на 14 март 2023 година дейно наказване на обвинен по дело за пазаруване на гласове.

Престъпленията са квалифицирани по член 167, алинея 3, вр. член 20, ал.2, вр. алинея 1 и по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс, оповестяват от държавното обвиняване. При следствието са били събрани доказателства, че мъж с букви М.К. е провел склоняване към гласоподаване против имотна полза за избран претендент, партия или коалиция на парламентарните избори на 2 октомври 2022 година За осъщественото мъжът е бил притеглен в качеството на обвинен.

Делото е завършило с наложено наказване от 7 месеца затвор при първичен непоколебим режим.
 Задържаха лихвар в Хасково за пазаруване на гласове
Задържаха лихвар в Хасково за пазаруване на гласове

Той подканвал длъжниците си да гласоподават за избрана партия, с цел да им опрости задълженията

БНР осведоми, че мъжът е от Дупница и е прочут с с прякора Кльофи. Бил е задържан дружно с още едно лице през септември 2022 година при полицейска интервенция против търговия с избор в дупнишкия кв. " Ценеви ". На адреса на арестуваните са открити описи с имена и номера на изборни секции. Вторият арестуван бил освободен още в деня след акцията. Разследваното открило, че Кльофи предложил сред 30 и 100 лв. за глас . Той признал за осъщественото закононарушение. Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване по силата на подписано съглашение сред прокуратурата и отбраната на обвинения.

Мъжът е бил осъждан и преди. Според поданици на града той има присъда в Португалия, където е обитавал и е направил закононарушение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР