Съдът в кипърския град Лимасол като временна мярка конфискува движимото

...
Съдът в кипърския град Лимасол като временна мярка конфискува движимото
Коментари Харесай

В Кипър задържаха активи на украински олигарх

Съдът в кипърския град Лимасол като краткотрайна мярка конфискува движимото и недвижимо имущество на украинския милиардер Дмитрий Фирташ в размер на към 46 милиона $, оповестява вестник " Комерсант ", като цитира лични източници.

Временните ограничения се отнасят освен до персоналното имущество на Фирташ, само че и до активите на неговите компании, в това число сдружението майка Group DF Holdings Limited.

Според източници, делото е заведено от юристите на съветската банка ВТБ на 20 декември, а в границите на една седмица са взети ограничения за сигурност. Разглеждането на желае всъщност ще стартира в края на януари, посочи източникът.

От пресслужбата на ВТБ по искане на РБК дадоха отговор, че приветстват решението на съда. " Приветстваме решението на Окръжния съд на град Лимасол да арестува имуществото на Дмитрий Фирташ и обвързваните с него компании. Основната ни цел при решаването на проблематични задължения е връщането на банкови кредитни средства. Подчертаваме, че ВТБ ще търси цялостно погашение на средствата с всички налични средства в границите на закона ", сподели ВТБ.

Искът на ВТБ е обвързван с заема, който сдруженията на Фирташ върнаха през 2015 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР