Съдът в Истанбул освободи от ареста жената и дъщерята на

...
Съдът в Истанбул освободи от ареста жената и дъщерята на
Коментари Харесай

Освободиха под условие семейството на работещ в посолството на САЩ в Турция

Съдът в Истанбул освободи от ареста дамата и дъщерята на турския жител, работещ в американското консулство. Решението на правосъдния орган обаче не разрешава на двете подсъдими да напущат страната и ги задължава да се регистрират ежеседмично в полицията, осведоми БГНЕС.
Както прецизира Анадолската организация, двете турски жители бяха арестувани в град Амасия на 9 октомври, след което бяха откарани в Истанбул, където се организира чуването им. Те бяха обвинени от турските управляващи за възможни връзки с екстремистки групировки.
Сътрудникът на американската дипломатическа задача също беше разпитан от прокуратурата по отношение на ареста на различен чиновник на посолството на Съединени американски щати в Истанбул – Медин Топуз. Той беше упрекнат във връзки с придвижването на считания за уредник на миналогодишния опит за прелом Фетхуллах Гюлен.
Заради ареста на Топуз Съединени американски щати спря издаването на неимигрантски визи за Турция. Турция мигновено реагира и предприе същите дейности по отношение на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР