Съдът в Испания замени присъдата от 21 месеца затвор за

...
Съдът в Испания замени присъдата от 21 месеца затвор за
Коментари Харесай

Присъдата на Меси беше заменена с глоба от 250 хил. евро

Съдът в Испания размени присъдата от 21 месеца затвор за звездата на " Барселона " Лионел Меси с парична санкция в размер на 250 хиляди евро, заяви " Ройтерс ".

През юли предходната година аржентинският футболист и неговият татко Хорхе Меси бяха приети за отговорни по три обвинявания в данъчни измами. Те бяха упрекнати в укриване на налози в размер на 4.1 млн. евро, дължими върху имиджовите права на футболиста в интервала 2007 - 2009 година

Тогава петкратният притежател на " Златната топка " е имал контракти с няколко огромни компании, измежду които " Адидас ", " Пепси ", " Данон ", " Проктър и Гембъл " и други Правата му са били продадени от неговия татко и сътрудник Хорхе посредством фиктивни компании в Белиз и Уругвай, с цел да се избегнат испанските данъчни отговорности.

Голмайсторът на " Барселона " съобщи няколко пъти пред съда, че не се занимава с финансовите си въпроси и не знае нищо за тях, а просто " играе футбол ". Първоначално се предполагаше, че единствено татко му ще бъде наказан, само че в последна сметка и двамата бяха приети за отговорни.През май тази година висшият съд в Испания удостовери решението на каталунския районен съд за Меси и понижи присъдата на татко му от 21 на 15 месеца затвор. Днес присъдата на Хорхе Меси беше сменена с санкция от 180 хиляди евро.
Законът в Испания разрешава при по-леки първи закононарушения присъди до два години затвор да бъдат заменяни с пробация.

През 2013 година, когато стартира публично следствие, Лионел Меси и татко му направиха непринудено заплащане от 5 млн. евро на испанските данъчни управляващи като " поправителна мярка ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР