Съдът в Химки, Московска област, призна американската баскетболистка Бритни Грийнър

...
Съдът в Химки, Московска област, призна американската баскетболистка Бритни Грийнър
Коментари Харесай

Руски съд обяви баскетболистката Бритни Грийнър за виновна

Съдът в Химки, Московска област, призна американската баскетболистка Бритни Грийнър за отговорна за контрабанда на опиати. Държавният прокурор изиска тя да бъде наказана на 9 години и 6 месеца затвор.

" Съдът призна подсъдимата за отговорна по част 1 от член 228 от Наказателния кодекс (незаконно придобиване, предпазване, превозване на опиати без желание за продажба) и част 2 от член 229.1 от Наказателния кодекс (контрабанда на опиати в доста количество) ", съобщи арбитър Анна Сотникова. Присъдата продължава да се чете, а срокът на наказването ще стане прочут по-късно.

Грийнър беше задържана на летище Шереметиево в Русия за опит за контрабанда на опиати. По време на разпита в съда тя се призна за отговорна, само че акцентира, че е поставила хашиша в чантата си небрежно и без желание да придвижва опиати. Атлетът завоюва Световната купа в Турция през 2014 година, Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, Световната купа в Испания през 2018 година и Олимпийските игри в Токио през 2020 година като част от тима на Съединени американски щати. Преди да бъде задържана, тя играеше за тима на UMMC от Екатеринбург. /БГНЕС, ТАСС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР