Съдът в Хасково екстрадира кюрд, търсен за тероризъм Съдът в

...
Съдът в Хасково екстрадира кюрд, търсен за тероризъм Съдът в
Коментари Харесай

Съдът в Хасково екстрадира кюрд, търсен за тероризъм

Съдът в Хасково екстрадира кюрд, издирван за тероризъм Съдът в Хасково позволи екстрадицията на 36-годишен кюрд, който е издирван от Турция за тероризъм. Пред съда Рустем Юзбаши през днешния ден съобщи, че постоянно се е борил за кюрдска страна и дефинира задържането си като политически въпрос. 36-годишният мъж съобщи още, че в никакъв случай не е взел участие и не е възнамерявал терористични актове. От Турция са изпратили документи в Хасково, съгласно които в село до иракската граница са били открити взривни материали през 2004 г и свързват Юзбаши с тях.  

Прокуратурата настоя Рустем Юзбаши да бъде екстрадиран. Според държавното обвиняване няма никакво подозрение, че това е лицето, което се търси в южната ни съседка.

Според юристът му Веско Георгиев не би трябвало да се позволява изгонването на Рустем Юзбаши. По думите му Турция е изпълнила всички условия на закона, само че доказателствата не са безапелационни.

На делото през днешния ден в Хасково стана ясно, че в Административен съд София има две каузи, с които Рустем Юзбаши е изискал леговище в България.

Чужденецът дефинира задържането си като политическо. Ако в южната ни съседка Юзбаши бъде приет може да получи до 30 години затвор. Делото бе следено от турски дипломати.

Чуйте повече в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР