Съдът в германския град Висбаден задължи местен жител да преведе

...
Съдът в германския град Висбаден задължи местен жител да преведе
Коментари Харесай

В Германия осъдиха мъж на 1500 евро заради тениска с буква Z. Глобата – в помощ на Украйна


Съдът в немския град Висбаден задължи локален гражданин да преведе 1500 евро в помощ на Украйна, тъй като си разрешил да се разхожда с тениска, украсена с огромна писмен знак Z, заяви Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Името на мъжа не се разкрива, само че е известно, че е руснак, живеещ в Германия от далечната 1992 година, в този момент е на 49 години и работи като електротехник.

„ Информация за света и настоящите събития господинът е получавал главно от съветски медии. Затова си мислел, че в Украйна на власт са пристигнали нацистите “, написа франкфуртското издание и прецизира, че по този начин е твърдял индивидът в съда.

Тениската с буквата Z му донесъл другар от Русия. Мъжът решил да си върви с нея на работа, без да обърне внимание, че работодателят му още от началото на войната е окачил пред постройката си огромно украинско знаме. Обвиняемият разказал, че не знаел, че прави закононарушение и доста съжалява – освен за избора на облекла, само че и за избора си на средства за всеобща информация.

Гражданинът на Висбаден декларирал изрично, че счита радикално да промени своето отношение към войната и занапред нататък да гледа най-вече новините на немските малките екрани. Също по този начин престанал да носи фланелката с буквата Z, още повече, че и неговият шеф го помолил за същото.

Сега мъжът, към този момент обичайно облечен, е задължен да внесе 5 вноски от по 300 евро на организацията „ Германия оказва помощ “, която поддържа украински бежанци. Когато издължи и последната вноска, процесът против него ще бъде публично преустановен. Дотогава ще се води на изпитателен период.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР