Съдът в германския град Шлезвиг постанови днес, че молбата за

...
Съдът в германския град Шлезвиг постанови днес, че молбата за
Коментари Харесай

Германски съд разреши екстрадицията на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон

Съдът в немския град Шлезвиг постанови през днешния ден, че молбата за екстрадиция на някогашния каталунски министър председател Карлес Пучдемон в Испания на съображение корист с публични средства е позволена, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Той обаче отхвърли молбата за предаване на Пучдемон на испанските управляващи на съображение " протест ".

" Съдът реши тази заран, че екстрадицията по обвиняването в корист с публични средства е позволена ", съобщи негова говорителка, представена от Ройтерс.

За да бъде осъществена екстрадицията, се изисква утвърждението на основния прокурор на провинция Шлезвиг-Холщайн, на територията на която се води процесът, отбелязва ДПА.

Междувременно някогашният каталунски министър председател остава на независимост, показва Франс прес, базирайки се на изказването на съда.

Испания изиска екстрадицията на Пучдемон поради основната му роля при породилия разногласия референдум за независимостта на Каталуния предишния октомври. Каталунският водач избяга в Белгия след референдума, само че на 25 март бе задържан, до момента в който пътуваше в Германия, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР