Съдът в Черна гора осъди разследващ журналист на 18 месеца

...
Съдът в Черна гора осъди разследващ журналист на 18 месеца
Коментари Харесай

В Черна гора осъдиха разследващ журналист на 18 месеца затвор

Съдът в Черна гора осъди проверяващ публицист на 18 месеца затвор по обвинявания, които бранители на медийната независимост разказват като измислени и за предизвестие към други публицисти в балканската страна, написа " Гардиън ".

Съдът в Подгорица осъди Йово Мартинович в понеделник. Той е приет за отговорен в наркотрафик и контакти с нарушители, макар че има доказателства, че контактите му с нарушители са поддържани поради журналистическата му активност.

Мартинович беше задържан през октомври 2015 година, до момента в който разследваше френска компания за незаконен трафик на оръжие на Балканите. Той прекара 15 месеца в пандиза преди да бъде освободен под гаранция , до момента в който тече процесът.

Няма доказателства против мен и има доказателства в моя изгода, сподели той в телефонно изявление. Той ще апелира присъдата, само че в случай че присъдата се удостовери, той ще прекара още три месеца в затвор, защото към този момент е бил 15 месеца зад решетките.

Той има вяра, че обвиняванията против него са скалъпени след няколко негови проверяващи истории, както и поради отвод да сътрудничи на управляващите. Според него на няколко пъти управляващите са поискали от него информация за задгранични публицисти и дипломати в Черна гора.

" Отказах да подпомагам и да разузнавам за тях ", разяснява Мартинович.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР