Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Шумен 35-годишен мъж,

...
Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Шумен 35-годишен мъж,
Коментари Харесай

Вкарват в психиатрия синът, обвинен в жестоко убийство на баща си

Съдът почете настояването на Окръжна прокуратура – Шумен 35-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за убийството на родния му татко – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3 от Наказателен кодекс, да бъде настанен за проучване в психиатрично заведение за период от 30 дни. Този интервал може да бъде еднократно удължаван и по този начин мъжът може да остане в профилираното болнично заведение общо 60 дни, оповестиха от АП-Варна.

Престъплението било осъществено на 24 октомври 2023 година, както към този момент ви съобщихме . Жертва на тежкото престъпно действие станал 71-годишен мъж, който живеел в село покрай Нови пазар. Тялото му било открито в една от стаите на парцела от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи, които били изпратени на адреса по молба на брачната половинка на убития.

Извършеният оглед посочил, че гибелта на мъжа е настъпила вследствие на умишлени дейности. По случая неотложно било стартирано следствие. От събраните доказателства станало ясно, че 35-годишният наследник на жертвата има съпричастност към убийството. С.Р. е притеглен като обвинен и бе арестуван за период до 72 часа. Прокуратурата изиска от съда характерната мярка за процесуална насила, защото има данни, че той страда от психологични разстройства.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР