Съдът трябва да спазва Законът, такъв какъвто е. Ще обжалваме

...
Съдът трябва да спазва Законът, такъв какъвто е. Ще обжалваме
Коментари Харесай

Екипът на Слави ще обжалва решението на съда

" Съдът би трябвало да съблюдава Законът, подобен какъвто е. Ще апелираме това решение, защото е в нарушаване на закона. Според Закона за държавния щемпел националният байрак би трябвало да е в правоъгълна форма, трите цвята би трябвало да са ситуирани водоровно с идентична дължина, даже има елементи на цветовете. В знака на партията " Няма такава страна " участват бяло, зелено, алено и не са с идентична дължина ". Това сподели пред Нова тв Тошко Йорданов, част от екипа на Слави Трифонов.
Софийският градски съд отхвърли да записва партията им, защото признакът, определен от групировката – отворена човешка длан с бяло, зелено и алено, внушава за потребление на знамето на Републиката. За името на партията съдът приема, че дава оценка на положението на страната. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 7-дневен период.Още за решението на съда можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
По думите му, логото на партията няма да бъде променяно, защото отиват на втора инстанция във Върховен касационен съд. " Ако се вземе сходно решение, тогава ще записваме друга партия с разнообразни цветове. Съдът би трябвало да съблюдава закона подобен, какъвто е ", сподели още Йорданов.
Според него учредяването на партията е дело на учредяващите, а всичко останало е обществено. " В момента няма партия, с цел да се споделя, че е финансирана. Когато тя се записва, ще имаме членове, които ще заплащат членски импорт. Партията ни ще се финансира, когато стане по законов път ", съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР