Съдът спря разследването срещу трима бивши германски официални лицаГермански съд

...
Съдът спря разследването срещу трима бивши германски официални лицаГермански съд
Коментари Харесай

Съдът спря разследването срещу трима бивши германски официални лица

Съдът спря следствието против трима някогашни немски публични лица
Германски съд разгласи в понеделник, че е отхвърлил следствието против трима някогашни президенти на Германския футболен съюз, които бяха упрекнати в данъчни измами. Според обвиняванията те са се пробвали по противозаконен метод да обезпечат семейството на Германия на Световното състезание през 2006 година. Заподозрените лица са някогашните президенти на Германския футболен съюз Тео Цванцигер и Волфганг Ниерсбах, както и някогашният общоприет секретар Хорст Шмид. Прокуратурата има една седмица, с цел да апелира решението на съда.

И тримата някогашни публични лица отхвърлиха обвиняванията по собствен адрес.,,Винаги съм казвал, че обвиняванията против мен са изцяло безпочвени. Сега се усещам просто омекотен “, съобщи Ниерсбах. Цванцигер назова решението на съда „ положително и уместно “, до момента в който юристите на Шмид обявиха, че техният клиент в никакъв случай не е взел участие в корупционни схеми.

Скандалът стана прочут на необятната футболна общност през октомври 2015 година, когато немското издание Der Spiegel упрекна Германия в загадка скица, посредством която да събере във фонд гласове в поддръжка на кандидатурата за домакинство на страната на Мондиала през 2006 година. Според информации фондът е съдържал 6.7 млн. евро. Парите са били обезпечени от президента на Адидас Роберт Луи-Драйфус по молба президента на комитета, който популяризираше кандидатурата на Германия, Франц Бекенбауер.

Според Der Spiegel Германският футболен съюз е взел парите, с цел да купи гласовете за немската кандидатура. Фондовете са били трансферирани за гала по откриването на Световното състезание – гала, която по този начин и не се състоя. След като абсурдът се появи на бял свят, данъчният офис на Франкфурт санкции Германския футболен съюз санкции с 19.2 млн. евро. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР