Съдът ще гледа дело за умишлено убийство при условия на

...
Съдът ще гледа дело за умишлено убийство при условия на
Коментари Харесай

Започва дело срещу обвиняем, убил майка си, по новите правила на НК |

Съдът ще гледа дело за съзнателно ликвидиране при условия на домашно принуждение.

Обвиняемият живеел с майка си в апартамент в столичния ж.к. „ Дианабад “. Жената работела като готвачка и нормално се прибирала късно вечер. Тя оправдавала пред съседите периодическите отсъствия на сина си с задължения в чужбина.

По времето, когато бил у дома, синът постоянно злоупотребявал с алкохол, влизал в спорове с майка си, което ставало мотив за кавги посред им. Понякога бил гонен от жилището и преспивал на етажната площадка.

В началото на март 2019 година още веднъж се върнал у дома. По обяд на 10 март 2019 година обвиненият почнал да пие и това траяло до късно вечерта. Последвал скандал сред майка и наследник.

Около 23 ч. обвиненият влезнал в стаята на майка си, която била полузаспала, и я наръгал. Жената умряла от раните си. 

Мъжът се върнал в кухнята, допил останалия алкохол, след което задремал. Сутринта напуснал жилището и се настанил за две нощувки в хотел в столичния ж.к. „ Люлин “, където бил арестуван.

Престъплението е осъществено по изключително непосилен метод за майка му. Тя имала опция да осъзнава и прочувствено да претърпява протичащото се, както и да изпитва болки и премеждия. Обвиняемият показал изключителна гняв, озлобление, злопаметност или садизъм, безсърдечие и безсърдечност.

Това дело за ликвидиране, осъществено при изискванията на домашно принуждение, е първото в Софийската градска прокуратура след признатите в Наказателния кодекс промени. За него законът планува затвор от 10 година до 20 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР