Съдът се явява като Пилат Понтийски - изпълнява желанията на

...
Съдът се явява като Пилат Понтийски - изпълнява желанията на
Коментари Харесай

Сагата Иванчева-Петрова: Съдът е като Пилат Понтийски, за да се хареса на гражданите

Съдът се явява като Пилат Понтийски - извършва желанията на прокуратурата, само че въпреки това намялава присъдата, с цел да се хареса на обществото. ”Няма да разпънем Христос, а единствено ще го обесим ” - нещо такова е. По-човешко звучи. Ще се боирм за цялостно оправдаване. Присъдата е несправедлива.
Това съобщи пред FrogNews някогашната зам.-кметица на " Младост " Биляна Петрова.

Коментарът й идва ден откакто съда реши да понижи нейната присъда и тази на Десислава Иванчева. ФрогНюз напомня, че против тях има повече повдигнати обвинявания, само че все пак присъдата бе понижена от 20 на 8 години отнемане от независимост.

" Правят крачка обратно поради неналичието на доказателства. Всеки беше покъртен от тази 20-годишна присъда. Намалиха я поради високото гражданско напрежение, съгласно мен. Прокуратурата и съдът обаче несъмнено остават твърдо зад изказванията си ", уточни Десислава Иванчева.

По думите и няма безусловно нищо позитивно в това решение - виновността остава.

" Прокуратурата си държи на своето, а съдът удари рамо. Просто понижиха гражданското напрежение. Невинни сме и ще продължим да се борим. Още по-мотивирани сме. Продължавам да запитвам - за какво не е направено следствие по какъв начин парите са се озовали в колата ни? Тази кола е на Столичната община. Това значи, че има втори ключ, който или е там, или е при застрахователите. Това ме навежда на мисълта, че може да и употребен. Това е втората версия ", изясни Иванчева.

Тя беше безапелационна - обвиняването е въз основата на един единствен очевидец, който се базира на непознат роман.

" Не може три тома първоначални очевидци - строители, вложители, притежатели на терени, общинска администрация - да споделят, че в никакъв случай не съм взимала нещо за себе си и цялото дело да се базира на някой, който " споделя, че са му разказали ", изясни още Иванчева и добави: Освен всичко, пуснат е отчет от 29 март, в който се споделя, че към момента няма искане на подпук, а прокуратурата си измисля, че аз на 16 март към този момент съм го направила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР