Съдът се е произнесъл по обвинителен акт на Окръжна прокуратура

...
Съдът се е произнесъл по обвинителен акт на Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Общо 37 г. затвор за убийците на Отвертката

Съдът се е произнесъл по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил против Николай, Иван и Владимир Карастоянови за съзнателно ликвидиране.

На 11 март 2014 година, в кафе-аперитив „ Колата “ в Дупница, Николай Карастоянов – причинител, в съучастничество с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) - помагачи, съзнателно умъртвили Николай Радев, прочут в града с прякора „ Отвертката “.

Причина за жестоката кавга била краткотрайна връзка сред Николай Радев и Владимира Карастоянова, вследствие на която последвали влошени за дълго време връзки със фамилията на младата жена.

Вечерта на случая Радев и Карастоянова се срещнали инцидентно в кафене „ Колата “, при което мъжът почнал още веднъж да я наскърбява. Тя се обадила на татко си с молба да пристигна в заведението и да я отбрани.

Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на щерка си и защото Радев бил прочут като ММА състезател, взел със себе си нож с острие към 10-12 см. След първични взаимни нападки и обидни думи абсурдът сред тях ескалирал, закани и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, с цел да го поддържат пристигнали Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си железен предмет с дължина към 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до солидна кръвозагуба, която станала причина за неговата гибел. Тя настъпила в реанимационното поделение на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в оня миг. Въпреки подхванатите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите сътрудници, Радев изпаднал в хеморагичен потрес, вследствие на което настъпила и гибелта на същия.

С неоправдателна присъда на Николай Карастоянов е наложено наказване от петнадесет години „ Лишаване от независимост “, на брат му Иван Карастоянов – тринадесет години „ Лишаване от независимост “ и на татко им Владимир Карастоянов - девет години „ Лишаване от независимост “, които следва да бъдат изтърпени от тях при „ непоколебим “ режим.

В днешното съвещание съдът е наложил на подсъдимите възбрана да напущат рамките на страната и парични гаранции в размер на по пет хиляди лв. за всеки.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР