Съдът реши да остави в болницата за лечение обвиняемият за

...
Съдът реши да остави в болницата за лечение обвиняемият за
Коментари Харесай

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Съдът реши да остави в болничното заведение за лекуване обвиненият за убийството на водещата Виктория Маринова Северин Красимиров, заяви Нова телевизия, базирайки се на Окръжния съд в Русе.

Той ще бъде изпратен за проучване в психиатрично поделение на болница на лишени от независимост към пандиза в Ловеч. Срокът на лекуването е 30 дни.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев изясни, че по всяко едно дело се назначават съдебно-психиатрични експертизи, които дават мнение за вменяемостта на обвинените лица.

" Това дело не е изключение и по него също сме назначили такава експертиза ", добави той. От експертизата ще стане ясно действително дали Северин е вменяем и дали той може да пледира за безотговорност.

Георгиев уточни, че Северин е с умствено закъснение, учил е в помощно учебно заведение и има понижена продуктивност с решение на ТЕЛК. Това са документи, до които се е стигнало в границите на следствието.

" Искаме да проверим доколко му се отразяват на вменяемостта ", изясни Георгиев. Има мнение от Германия и че Северин е податлив към самонараняване, поради което са и взети ограничения.

Припомняме, че на 7 октомври стана ясно, че административният шеф и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава.

На 9 октомври бе арестуван обвинен мъж, който води бездомнически живот в Русе. Часове откакто е разпитан той бе освободен.

Северин Красимиров бе арестуван от немските управляващи на 10 октомври - осем часа след постъпило искане от българските управляващи. Той се е намирал в дома на майка си в немския град Щаде.
Пред немските управляващи обвиненият е признал за убийството на Маринова, само че отказал да приказва за каквото и да било полово посягане върху нея.

Извършителят е засечен въз основа на ДНК разбор, като данните са съвпаднали на 100% с откритите доказателства.

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинявания - за обезчестяване и ликвидиране.

На 17 октомври 21-годишният Красимиров дойде на летище " София " с полет от Хамбург. Той беше придружаван от служители на реда от България и Германия.

Ден по-късно публично му бяха повдигнати две обвинявания - за обезчестяване и ликвидиране.

На 19 октомври преди началото на съвещанието за разглеждане на мярката му за непрекъснато задържане под стража, той съобщи пред медиите, че е отговорен и ще одобри всяка присъда, която му бъде сложена. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР