Съдът пусна от ареста 15-годишното момче, което през лятото нападна

...
Съдът пусна от ареста 15-годишното момче, което през лятото нападна
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста тийнейджъра, намушкал с нож свой съученик

Съдът пусна от ареста 15-годишното момче, което през лятото атакува с нож собствен съученик в столичния кв. " Надежда ".
 
До случая се е стигнало откакто в продължение на една година младежът е бил подложен на систематичен тормоз от собствен съученик, който е разгласил хомофобски колажи и обиди в обществените мрежи. Намушканият юноша беше настанен в болница в тежко положение, само че към този момент е добре и е изписан от лечебното заведение.

 
Пред съда 15-годишният Даниал Бейкверди Али съобщи, че съжалява за стореното и помоли да бъде пуснат от ареста, където е подложен на нов тормоз от съкилийниците си, които го биели и заплашвали, че ще посегнат на родителите му. Магистратите взеха поради положителната характерност на младежа, която се удостоверява от триумфите му в учебно заведение и от усещанията на неговите преподаватели, които го дефинират като умерено и неконфликтно момче.
 
Освен това съдът реши, че престоят от два месеца в ареста на подрастващ, без други прегрешения, е задоволителен и му постановиха идната по тежест мярка за неотклонение - контрол от контрольор на Детска педагогическа стая.

 
Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР