Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева

...
Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева
Коментари Харесай

Съдът пусна на свобода срещу 10 000 лева кипъреца, газил крадци в имота си

Съдът пусна на независимост под гаранция от 10 000 лв. кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази апаш в парцела си.

Днес Пловдивският апелативен съд гледа обжалването на мярката му за неотклонение. Адвокатите му - Съби Узунов и Константин Давчев желаеха по-лека мярка, откакто на предходна инстанция му бе наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Защитниците още един път акцентираха положителните характеристични данни на Пирилис и това, че той живее от 17 години в страната ни и се изгода с положително име и престиж измежду жителите на село Болярино и на близките села, като даже им оказва помощ. Освен това няма заплаха да се укрие и е съдействал на следствието. Пирилис дава работа на доста хора, които към момента не са получили заплатите си, защото е арестуван, съобщи Фокус.

Адвокатите акцентираха още, че няма кой да движи бизнеса му, в случай че той е в ареста. Според юрист Давчев, ромите, които са очевидци по делото, лъжат за доста неща, а техните показания се опровергават от автотехническата експертиза. Тя демонстрира, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както настояват те. По думите на юриста, Пирилис би трябвало да получи по-лека мярка и поради обстоятелството, че е защитавал собствеността си от ромите, които не един път са го крали.

Обвиненият Пирилис призна, че доста съжалява за случилото се и даже се разплака. Той сподели още, че е подготвен да заложи имуществото си в интерес на страната. „ Обичам ромите, даже жена ми, с която пребивавам е такава, а умрелият е неин родственик “, сподели още Пилирис.

Прокурорът Светлозар Лазаров също предложи парична гаранция за кипъреца. Според него Пирилис е пристигнал тук да прави бизнес, а в показанията на ромите в действителност има несъгласия. Така се стигна до решението на Апелативния съд да освободи кипъреца под парична гаранция от 10000 лв..

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР