Съдът признава Иван за виновен в умишлено убийство по особено

...
Съдът признава Иван за виновен в умишлено убийство по особено
Коментари Харесай

8 години затвор получи убиеца на 11-годишната Никол

Съдът признава Иван за отговорен в съзнателно ликвидиране по изключително нечовечен метод на ученичката Никол. Той ще лежи 8 години в пандиза, при първичен общ тежим. Ще бъде приспаднато времето, в което е бил в ареста от 22 август 2017. Ще би трябвало да заплати и 150 хиляди лева кръвнина. Това реши Бургаският областен съд, съобщи кореспондент на Burgas24.bg.
Престъплението е потвърдено като се изключи особената свирепост. Подсъдимият е знаел, че момиченцето умира. Не бе призната тезата на отбраната, че Иван е работил в миг на безотговорност.
Припомняме, че кървавата преживелица потресе Бургас на 20 август. Иван е упрекнат за това, че посредством нанасяне на удар - пронизване с лява ръка на врата на Никол е прерязана вътрешната сънна артерия и е породена мощна кръвозагуба и остра анемия, довела до гибелта на потърпевшата. Убийството е осъществено по изключително непосилен за убитата метод – потърпевшата е останала в схващане след пробождането, задоволително информативно е възприемала същността на обстановката, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ. Момичето е осъзнавало неизбежността на гибелта си, изживявало е тежки предсмъртни страдания.
Убийството е осъществено с особена свирепост – подсъдимият е нанесъл смъртоносния удар с нож в най – откритата и незащитена част от тялото на момичето, а точно в нейната шия, съвсем цялостно прерязал вътрешната и сънна артерия, при което последвало мощно кръвотечение, обстоятелства известни и възприети от обвинения, след което той е оставил умиращата потърпевша в кабината. Иван затворил вратата и я оставил вътре, макар нейните крясъци за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството, като въпреки и малолетен, подсъдимият е разбирал свойството и смисъла на осъщественото от него и е могъл да управлява постъпките си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР