Съдът прекрати делото срещу бившия зам. - шеф на ДПС

...
Съдът прекрати делото срещу бившия зам. - шеф на ДПС
Коментари Харесай

Бисеров си запазва имуществото, делото прекратено

Съдът приключи делото против някогашния зам. - началник на Движение за права и свободи Христо Бисеров за конфискация на имущество. Решението е от през вчерашния ден. То е вследствие на тълкувателното решение на Върховния касационен съд, което споделя, че при прекъснато наказателно произвеждане не може да се внася иск за конфискация на имуществото.

Според специалистите от Комисията за лишаване на нелегално добито имущество има задоволително доказателства, че парцелите са от нелегално добити приходи, само че все пак нищо няма да бъде отнето от Бисеров.

През март предходната година в Софийския градски съд (СГС) потегли развой за конфискация на имущество на Христо Бисеров, доведения му наследник и брачната половинка му за близо 2 милиона лв..

Хасковлията беше упрекнат за това, че през 2012 година е показал в Сметната палата декларация с погрешно наличие, като не обявил сметките си в банка в Швейцария.

Той беше упрекнат и за това, че в интервала 13. 12. 2012 година – 21. 02. 2013 година, в изискванията на продължавано закононарушение, е направил финансови интервенции с имущество (314 529 щатски $ и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е добито посредством закононарушение.

Доведеният наследник на Бисеров - Ивайло Главинков, беше упрекнат за това, че за същия интервал по банков път е придобил 314 529 щатски $ и 117 192 евро, за които е знаел или е предполагал, че са добити от закононарушение.

Бисеров напусна Народното събрание и Движение за права и свободи на 3 ноември 2013 година. Тогава не беше оповестено с какви претекстове той излиза от политиката, само че стана ясно, че преди да се реши на тази крачка, Бисеров е бил привикан от почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Бисеров беше оневинен на три инстанции, а от Движение за права и свободи му възвърнаха участието в партията.

Източник: Dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР