Съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража"По искане на Окръжна

...
Съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража"По искане на Окръжна
Коментари Харесай

Постоянен арест за шофьора на румънския автобус, причинил катастрофата на пътя Русе - Велико Търново

Съдът постанови непрекъсната мярка "задържане под стража "

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново бе наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с привлечения в качеството на обвинен водач на рейс, който аргументи тежка злополука на основен път Русе - В. Търново, при която починаха четирима индивида и пострадаха осем лица.

Това оповестиха от държавното обвиняване.

Д.Д. е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 06.08.2022 година, към 02.00 часа, на първокачествен път Русе – Свиленград, в землището на с. Крушето, общ. Г. Оряховица, при ръководство на моторно транспортно средство - рейс „ Мерцедес “ с румънска регистрация, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата по член 20, ал.1 и 2 от ЗДвП, като лидер не е направлявал моторното транспортно средство, което ръководи и като не се е движил със съобразена с пътните условия скорост. В резултат на това осъществил пътнотранспортно произшествие и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лица – четири лица, пътували в рейса.

Великотърновският областен съд почете настояването на прокуратурата, като дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Прието е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че той е направил закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години. Също по този начин действието се отличава със забележителна степен на публично заплаха, както и че е налице и действителна заплаха той да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на следствието.

Определението на Оценка за съвместимост – Велико Търново предстои на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР