Съдът постанови обвиняемият за убийството в "Лозенец" да бъде настанен

Съдът постанови обвиняемият за убийството в "Лозенец" да бъде настанен ...

Мъжът, убил баща си в "Лозенец" – в затворническа психиатрия.


Съдът постанови обвиняемият за убийството в "Лозенец" да бъде настанен в психиатричното отделение на болницата към Ловешкия затвор, съобщи след заседанието на съда служебният защитник на лицето адв. Гинка Маринова, предаде "Фокус".Още по тематаУбиецът от Лозенец - агресивен и в момента11 юли 2018 18:157В "Лозенец": Убил баща си с нож, чакал полицаите с два...11 юли 2018 13:4523Млад мъж уби баща си, преби майка си и нападна полицай11 юли 2018 12:2325Съдебното заседание за убийството в "Лозенец" се проведе при закрити врата, поради тежкото психично състояние на обвиняемия. След заседанието адвокат Гинка Маринова обясни, че причината за убийството е битов скандал за пари.

"За съжаление, обвиняемият не си спомня нищо", поясни адвокатът.

Тя допълни, че той обяснява пред съда, че е бил в добри отношения с родителите си.

"Бил е на работа в Черноморец, но са извикали майката, защото е започнал да се влошава. Изпадал е в кризи", обясни служебният защитник.

На въпрос дали лицето е взимало лекарства за шизофрения, Маринова отговори, че обвиняемият е имал предписано медикаментозно лечение, но не си е пил редовно лекарствата и дори е използвал марихуана. Защитникът коментира, че заболяването му е констатирано отдавна.

Припомняме ви, че в следобедните часове на 10 юли 2018 г. млад мъж с психични проблеми е убил баща си е и нападнал полицейски служители при опит да бъде изведен принудително от дома си. Майката на младежа е потърсила съдействие от служители в 4-то Районно управление. Жената е сигнализирала, че е била пребита от сина си, който в същото време е продължавал да нанася удари на баща си в жилището, в което живеят.

На място незабавно е изпратен полицейски екип, който е предприел действия за принудително влизане в жилището. Полицаите са били посрещнати от въоръжения с два ножа млад мъж. Той е отведен принудително в център за психично здраве, а в жилището е намерено тялото на баща му, покрито с прорезни рани.

Екип на Центъра за спешна помощ е констатирал смъртта му. По случая е образувано досъдебно производство.

По-късно министърът на вътрешните работи Валентин Радев уточни, че състоянието на нападнатите полицейски служители е добро. Той определи инцидента като много неприятен и заяви, че такива хора не трябва да се разхождат свободно. Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов поясни, че извършителят на убийството все още е изключително агресивен и се опитва да нарани и хората от центъра, в който е настанен, за да избяга.
По публикацията работи: Венцислава Вельова

Източник: dnes.bg