Съдът поряза Митьо Очите. СГС е отказал да пусне Димитър

...
Съдът поряза Митьо Очите. СГС е отказал да пусне Димитър
Коментари Харесай

Съдът поряза Митьо Очите

Съдът поряза Митьо Очите. Софийски градски съд е отказал да пусне Димитър Желязков, да отиде на рехабилитация, предава „ 24 часа “. От юли предходната година той е под домакински арест и с електронна гривна.

Желязков е упрекнат за управление на проведена незаконна група за изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Тя работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година. Според обвиняването на прокуратурата е работила на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Делото на Очите към този момент е в Софийски градски съд, където отидоха делата на профилирания съд, след неговото закриване в края на юли тази година.

Съдия Лилия Георгиева отказала стартирането на Очите, тъй като той показал единствено записка, която не била издадена по надлежния ред. В нея даже не било упоменато къде се намира медицинският център, където желае да се лекува, обясниха от съда.

Очите беше задържан в Турция през август 2018 година, а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас. Оттогава бе арестуван, съвсем 4 година В същото време делото против него не може да тръгне всъщност. Причината е, че имаше спор по кои от 10-те обвинявания може да бъде съден поради процедурата по изгонване от Турция. Дори спецсъдът един път върна делото на прокуратурата, а тя бързо поправи грешките в обвинителния акт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР