Съдът по несъстоятелността в САЩ даде условно одобрение на плана

...
Съдът по несъстоятелността в САЩ даде условно одобрение на плана
Коментари Харесай

Съдът даде зелена светлина на планът за несъстоятелност на BlockFi

Съдът по несъстоятелността в Съединени американски щати даде условно утвърждение на проекта за неплатежоспособност на BlockFi, който има за цел бързо разплащане с кредиторите и усъвършенстване на възобновяване.

Планът ще бъде подложен на гласоподаване преди крайния период на 11 септември 2023 година

Одобреният проект за неплатежоспособност слага акцент върху оптималното възобновяване на средства за клиентите и бързото систематизиране на активите. Марк Ренци, основен шеф по преструктурирането на BlockFi от Berkeley Research Group, изрази убеденост в способността на проекта да форсира връщането на криптовалутите на клиентите.

Той прикани клиентите на BlockFi да гласоподават в интерес на приемането на проекта, което ще подкрепи безвредното връщане на активите в портфейлите и на кредиторите. След този развой компанията има намерение да приключи активността си.

BlockFi също по този начин се споразумя с група кредитори по отношение на своя банкрут, което донесе известно облекчение на компанията.

Въпреки че комитетът на необезпечените кредитори поддържа съглашението с управлението, той не се съгласи със заключенията, направени в следствието на BlockFi. Въпреки това те смятат съглашението за стъпка напред в постигането на прогрес.

Неотдавнашни разкрития провокираха безпокойствие в крипто общността. Кредиторите на FTX упрекнаха Зак Принс, основния изпълнителен шеф на BlockFi, че е бил наясно с проблематичния баланс на FTX преди нейния банкрут предходната година. Те твърдяха, че Принс даже е насърчил екипа по риска да се усеща удобно с експозицията на FTF.  

В разгара на тези проблеми Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) разреши на BlockFi да даде приоритет на това да заплати първо на вложителите на компанията. Въпреки това FTX, Three Arrows и SEC показаха запаси по отношение на проектите за банкрут на BlockFi.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР