Съдът отстрани Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова от

...
Съдът отстрани Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова от
Коментари Харесай

Съдът отстрани Десислава Иванчева и заместничката й от длъжност


Съдът в профил Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова от служба, като се стимулира, че това е належащо, с цел да не повлияят на очевидците и да не злоупотребят с власт, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Причина за това мнение на обвиняването стана подадената в понеделник заповед за освобождение на зам.-кмета Румен Русев, който беше очевидец поделото и не даде показания в нейна изгода. По думите на наблюдаващия прокурор Илиян Рангелов задачата на тази мярка е краткотрайна и е взета на първа инстанция. Тя се прави за да не се попречва събирането на нови доказателства по делото.

Рангелов разяснява и издадената заповед за отстраняването на заместващия краткотрайно изпълняващ длъжността кмет Владимир Клисуров - Румен Русев. "Това е административно-правен въпрос, който предстои на преценка, само че самото деяние, което се подхваща е задоволително заплашително към това лице, а да не приказваме към всички разпитани лица и тези, които предстоят да бъдат разпитани “, съобщи наблюдаващият прокурор.

Той акцентира, че зам.-кметът Биляна Петрова също е отстранена, тъй като с дейностите си показвала предпочитание да наследи на кметския стол Иванчева, както и има заплаха да повлияе върху очевидците.

Подсъдимите имат право да апелират решението на съда в границите на 3-дневен период пред Специализирания апелативен съд, който би трябвало да се произнесе преди идващото правосъдно съвещание. Иванчева и Петрова ще апелират решението на съда.

ПР-ът на кмета Иванчева Петър Кърджилов сподели, че госпожа Иванчева желае да продължи гражданското ръководство в регион „ Младост “, както и той да извършва длъжността вр. и.д.кмет.

По време на съвещанието Десислава Иванчева сподели, че протичащото се против нея е принуда. По думите й няма съответно доказателство, което да потвърждава, че те са отговорни, а прокуратурата работи с недоказани догатки. Тя добави, че е изпратила молба до основния прокурор Сотир Цацаров, в която моли той да позволи да дадат конференция, на която да опишат за протичащото се с тях. Биляна Петрова от своя страна разяснява, че й е идвало да се самоубие и, че по време на ареста си е помислила, че я отвличат. Тя разкри за ужасяващите условия в ареста. Петрова посочи, че не знае с кое деяние е направила закононарушение и не знае в какво я упрекват прокурорите.

БГНЕС напомня, че Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за премахване от служба на Иванчева. Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с позволен достъп за рандеву, след което те са достигали до общинската администрация. Кметът на регион „ Младост ” беше задържана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хиляди евро рушвет от строителен бизнесмен. В кабинета й пък проверяващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се употребяват за изнудване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР