Съдът отмени решението на ЦИК за смесеното отчитане на гласовете

...
Съдът отмени решението на ЦИК за смесеното отчитане на гласовете
Коментари Харесай

Съдът отмени решението на ЦИК за смесеното отчитане на гласовете

Съдът анулира решението на ЦИК за смесеното отчитане на гласовете на хартия и на машина. 
Още след приемането то провокира вълна от отрицателни реакции и докара до оставката на представителя на комисията Цветозар Томов.
Сега ЦИК е задължено да преразгледа решението. Делото беше формирано по тъжби на коалиция „ ПП-ДБ ”, коалиция „ Левицата ”, Обществения съвет към ЦИК и съдружие „ Гражданска платформа на Петър Славов ”. Те дефинираха решението като нарушаване на Изборния кодекс и показаха терзания за вероятни операции.
Днес от ЦИК опазиха решението си в съда. Стана ясно, че нощес е имало прегласуване, само че то не е променено, като срещу са дали своят вот единствено ръководителят Камелия Нейкова, представителят Росица Матева и Цветозар Томов.
„ Това е незаконосъобразно решение, тъй като не дава опция за настрана отчитане на вота - обвързване планувано в Изборния кодекс. Не инцидентно законодателят е въвел това отговорности, тъй като дава гаранции за тъкмо отчитане на нашите гласове ”, съобщи Надежда Йорданова от Политическа партия.
„ След приемане на решението на ЦИК се появих гласове, че не е вярно и би трябвало да бъдат поотделно регистрирани. Това е сюжет, който сме виждали и преди ”, сподели Никола Минчев.
„ В момента сме очевидци на спектакъл и челен цирк. Представете си Ципов не се преценява с разпорежданията на Борисов, че няма да брои настрана хартиените и машинните бюлетини ”, разяснява Мая Манолова.
„ Не виждам проблем да има 2 колонки и да се регистрира това. Но какво решение ще вземат е тяхна работа и не мога да им се меся ”, сподели Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР