Съдът остави за постоянно в ареста шофьора, задържан след зрелищна

...
Съдът остави за постоянно в ареста шофьора, задържан след зрелищна
Коментари Харесай

Шофьорът от гонката в София остава в ареста

Съдът остави за непрекъснато в ареста водача, арестуван след зрелищна гонка с полицията в София. В понеделник Димитър Софрониев не спря на полицейски сигнал, последва гонене в столичния квартал " Надежда ", при което бяха пометени три коли и патрулка. Пробата за алкохол на Софрониев беше негативна, само че и той, и спътничката му отхвърлиха да бъдат тествани за приложимост на опиати.

Софийският областен съд реши, че Димитър Софрониев остава в ареста. На него са му повдигнати две обвинявания за полицейско непокорство, както и за безчинство с моторно транспортно средство, осъществено с особена смелост.



Защитата изиска по-лека мярка - домакински арест или стартиране под гаранция, само че от прокуратурата подчертаха, че Софрониев е осъждан няколко пъти, като единият път е излежавал дейно присъдата си за въоръжен обир и по тази причина има действителна заплаха той да извърши нови закононарушения. Въпреки излязлото правосъдно разпореждане Димитър Софрониев отхвърля да му бъде направена проба за опиати.



Престъпленията, за които е упрекнат Димитър Софрониев, се смятат за рисков рецидив, защото 32-годишният мъж има богато престъпно минало, осъждан е още преди да навърши пълноправие, а последната му присъда е от преди 2 години.

Освен за въоръжен обир с нелегално оръжие, Софрониев, прочут още като Митко-Амебата е осъждан и за присъединяване в проведена незаконна група, има и доста нарушавания на пътя, карал е и без брошура.

" Радвам се, че съдът почете направеното от прокуратурата искане. Смятам, че това е единствената съответна мярка, която би попречила на обвинения да се укрие ", сподели Георги Иванов, прокурор от Софийската районна прокуратура.



След отхвърли от полевия тест за опиати, Софрониев отказал и кръвна проба. Затова съдът определил на обвинения въпреки всичко да бъде взета проба в болница. Той обаче оказал физическа опозиция на лекаря и по този начин проба не е взета.

" Затова той ще понесе административна наказателна отговорност, тъй като е отказал проба ", сподели Георги Иванов.

Според отбраната на Димитър той не е направил хулигански дейности, а служителите на реда са го спрели без стоп палка.

Българска национална телевизия: Заключването в автомобила съгласно вас закононарушение ли е?
Делян Димов, юрист: Има изпълнителни действия, които не съставляват безчинство.

Защитата ще апелира непрекъснатия арест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР