Съдът остави в ареста Васил Василев, арестуван за убийството на

...
Съдът остави в ареста Васил Василев, арестуван за убийството на
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинения за убийството в кв. „Банишора”

Съдът остави в ареста Васил Василев, задържан за убийството на приятелката си Калина, съобщи bTV. По делото са разпитани околните на жертвата, направени са и експертизи. От заключението на правосъдните медици излиза наяве, че Василев не страда от психологично заболяване и интелектуалното му развиване е в границите. Няма данни за корист или взаимозависимост към алкохол и дрога. Обвиняемият е твърдял пред вещото лице, че няма спомен за случилото се във съдбовната нощ.
Престъплението, за което е упрекнат Василев, е съзнателно, изясни съдията. Според съда осъщественото закононарушение е с висока степен на социална заплаха. Аргументите на съда са, че има действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение, както и риск да се укрие. Решението не е дефинитивно и може да се апелира. Ако има обжалване, то ще е на 24 януари.
Сигналът за разигралата се драма в блок в столичния квартал „ Банишора” беше подаден към полицията на 16 януари от бащата на обвинения. Той получил смс от сина си, който му написал, че има намерение да постави завършек на живота си. На място служителите на реда откриха тялото на жертвата и обвинения, който бил в прилежащата стая.
Ако бъде приет за отговорен, Василев може да остане в пандиза за период от 10 до 20 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР