Съдът остави в ареста полицая от 9-о РПУ Валентин Тренев,

...
Съдът остави в ареста полицая от 9-о РПУ Валентин Тренев,
Коментари Харесай

Столичният полицай, поискал 5000 лв. от строителен предприемач, остава в ареста

Съдът остави в ареста служителя на реда от 9-о РПУ Валентин Тренев, който е изискал 5000 лв. рушвет от строителен бизнесмен, съобщи Българска национална телевизия. Съдебният състав реши, че в случай че е на независимост, Тренев може да извърши друго закононарушение, като попречи на следствието и да повлияе на очевидци.

За случая стана ясно преди два дни. Служителят на реда изискал 5000 лв. от бизнесмена, с цел да завърши кореспонденция в негова изгода. Изнудваният обаче подал сигнал и от " Вътрешна сигурност " поели случая.

В правосъдната зала през днешния ден стана ясно, че Валентин Тренев самичък е потърсил бизнесмена, с цел да му изиска пари, против които да даде мнение за отвод от формиране на следствие по кореспонденция за трудова акцидент.

Ето и формалното известие на прокуратурата:

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на В. Т., упрекнат в осъществяването на рушвет.

Наблюдаващият прокурор посочи пред съда, че са налице всички планувани в закона предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение: налице е обосновано съмнение по отношение на авторството на действието, в поддръжка на което са събрани задоволително доказателства; закононарушението, за което В. Т. е притеглен към наказателна отговорност, е наказуемо с отнемане от свобода; налице е и действителна заплаха от осъществяване на закононарушение.

В поддръжка на това изказване прокурорът акцентира, че закононарушението, за което е повдигнато авансово обвиняване, е добре измислено и планувано, като при осъществяването му са употребявани професионалните качества и умения на обвинения като действен служащ. Прокурорът изложи тезата си, че обвиненият би могъл да влияе върху държанието на очевидци по делото, в случай че не бъде арестуван под стража.

Отбеляза непоколебимата неотложност, с която е осъществено действието, изразена в поемането на самодейността за среща от страна на обвинения и отправеното предложение към притежателя на комерсиалното сдружение „ да се оправят нещата “, неколкократните диалози сред двамата във връзка подкупа, намесването в тях на директния началник на обвинения и на разположение, показано като специалист, избора на място за приемане на сумата – в автомобила на обвинения, ситуиран на многолюден столичен бул..

Съдът откри, че въпреки и в ранен стадий, в хода на следствието са събрани задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение, че точно обвиненият е направила закононарушението, за което е притеглен в това качество. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение. Поради това дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Разследването по случая продължава.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР