Съдът остави в ареста обвинените за убийството на мъж и

...
Съдът остави в ареста обвинените за убийството на мъж и
Коментари Харесай

Етикетът на бидоните издал извършителите на двойното убийство

Съдът остави в ареста упрекнатите за убийството на мъж и жена, чиито тела бяха открити край Негован. В правосъдната зала стана ясно и по какъв начин тъкмо проверяващите са стигнали до причинителите, и то преди да схванат кои са жертвите, осведоми NOVA.

Етикетите на бидоните, в които били поставени разчленените тела на жертвите, издали нападателите. Именно от него служителите на реда разбрали, че бидоните се създават в Румъния, разкрили вносителя, а оттова - и магазинът, в който се продават. От охранителните камери в комерсиалния обект пък видели и колата, с която пристигнали купувачите. А от регистрационния номер стигнали до името на Пламен Шляпашки. Така след шестдневно наблюдаване на хипотетичните причинители се стигна до ареста. А поради жестокостта на убийството са назначени голям брой експертизи. Сред тях и психиатрична. Съдът дефинира убийството като смело и брутално.

Пред публицисти 44-годишният Георги Нанчев и 39-годишният Пламен Шляпашки резервираха цялостно безмълвие. В правосъдната зала също бяха сбити. Нанчев сподели само, че съжалява. А Шляпашки: „ Каквото и да кажа, знам, че съм отговорен, по тази причина няма какво да кажа”. И двамата обаче желаеха от съда да ги пусне под домакински арест.

Служебните им бранители подчертаваха върху обстоятелството, че двамата са си признали.

„ Решението да създадат цялостни признания си е тяхно. Разказват едно към едно какво се е случило”, съобщи Стефан Иванов, длъжностен юрист на Пламен Шляпашки. „ Изключително в детайли, подредено”, добавя Анна Василева, адвокатка на Георги Нанчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР