Съдът остави в ареста Марио Говедарев въпреки оплакванията от проблеми

...
Съдът остави в ареста Марио Говедарев въпреки оплакванията от проблеми
Коментари Харесай

Удар за бандата на Слънцето!

Съдът остави в ареста Марио Говедарев макар недоволствата от проблеми с бъбреците. Решението на Специализирания углавен съд е взето в четвъртък след отсрочено съвещание поради процесуални спънки.

Делото трябваше да се гледа още в понеделник, само че се оказа, че томовете по него се намират във въззивната инстанция. Причината бе закъснение по тъжба за мярка за неотклонение на различен човек от групата за разпространяване на дрога на Иван Митов-Слънцето.

Става въпрос за Божидар Станулов. Той е обжалвал решението от 19 юли на спецсъда да бъде оставен в ареста. Апелативният съд обаче е удостоверил това решение макар настояванията на отбраната, че подсъдимият е с чисто правосъдно минало и има малолетно дете на 11 години.
Според съда има действителен риск от възобновяване на криминогенното държание, обвързвано с разпространяване на високо рискови наркотични субстанции.

Според доказателствата на държавното обвиняване в подсъдимия са открити кокаин, хероин, метамфетамин и коноп.

„ Колегата” му Марио Говедарев съгласно прокуратурата е бил по-високо в йерархията – директно под водача на проведената незаконна група Иван Митов. Оплакванията му от бъбречни проблеми очевидно не са били задоволително аргументирани за спецсъда. Очаква се обаче той също да апелира пред въззивната инстанция, прецизира Флагман.бг.

Слънцето и хората му бяха арестувани през август 2016 година за това, че са проведена незаконна група за разпространяване на дрога в Слънчев бряг и Банско. Прокуратурата е безапелационна, че доказателствата са стоманени. Като знак за това може да се смята фактът, че делото към този момент се гледа всъщност в спецсъда, както и че всички членове на групата не престават да са в ареста близо година, като се изключи Петър Димитров.

Необичайното е, че в групата няма представители от Бургас или други градове по морето. Марио Говедарев и Методи Зайков са от Банско, Божидар Станулов е от София, Петър Димитров и Стойко Стоев са от Стара Загора, а Димитър Тодев е от Разлог. Лидерът Иван Митов е столичанин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР