Съдът остави в ареста 31-годишния Николай Петров, който преди дни

...
Съдът остави в ареста 31-годишния Николай Петров, който преди дни
Коментари Харесай

Заловеният с рекордните килограми кокаин остава в ареста


Съдът остави в ареста 31-годишния Николай Петров, който преди дни беше арестуван с близо 40 кг кокаин в колата си, а при спецакция в дома му нощес бяха открити още 327 кг от опиата, съобщи Нова телевизия. Според съда това решение е от публично значение.

В претекстовете за решението се споделя, че Николай Петров самичък признал на служителите на реда, че в колата му има опиат. Изглеждал очевидно обезпокоен, когато е спрян за рутинна инспекция. Откритата огромна сума пари у него приказва, че дрогата е била предопределена за продажба.

Доказателствата досега също подкрепяли тезата на прокуратурата, че точно Николай Петров е съпричастен към повдигнатото обвиняване. Престъплението е с висока социална заплаха, типа и количествотона дрогата - кокаин с почти тегло 40 кг, приказва за действителна заплаха Петров да извърши ново закононарушение, се споделя още в претекстовете на съда. Доказателствата по делото сочели, че в жилище на ул. " Атанас Иширков " 11, при обиск е намерено в допълнение огромно количество дрога. Допълнителният кокаин е открит в апартамент, отворен с ключ, открит у Петров, се споделя още в претекстовете. 

Макар и на ранен стадий от следствието, съдът прави извод за действителна заплаха да извърши ново закононарушение. Съдът изхожда за " задържане под стража " от високата социална заплаха на осъщественото закононарушение, както и открита правосъдна процедура у нас. Съдът намира, че към настояшия миг е разполагаем забележителен публичен интерес за взимане на мярка " задържане под стража ", като намира, че тя в най-пълна степен дава отговор на потребността на бъдещото следствие. Решението не е дефинитивно. При митинг съвещанието ще бъде на 2 юни от 10:00 ч.

Според проверяващите кокаинът е бил предопределен за пазарите в Азия и Западна Европа.

„ Много дребна част от него е била планувана за разпространяване в България ”, посочи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Цената на конфискуваното нощес количество е към 10 млн. евро, а при улично разпространяване би достигнала към 81 млн. лв..

Засега съгласно Министерство на вътрешните работи мъжът няма съучастници, само че не е изключено следствието да прерасне към проведена незаконна група за трафик на дрога.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР