Съдът осъди подсъдимият Стефан М. на Лишаване от свобода" за

...
Съдът осъди подсъдимият Стефан М. на Лишаване от свобода" за
Коментари Харесай

Ето как осъдиха младежи, блъснали и убили жена до Черно море

Съдът осъди подсъдимият Стефан М. на " Лишаване от независимост " за период от две години, на съображение член 343, алинея 3, б. " б ", предл. 1, вр. с член 342, алинея 1, вр. член 63, алинея 2, т. 2 от Наказателен кодекс, вр. с член 20, алинея 2 от ЗДвП, вр. член 373, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, вр. член 58а, алинея 1, като го призна за невиновен и го оправда по обвиняването да е осъществил закононарушението откакто е нарушил правилото за придвижване по пътищата по член 150 от ЗДвП. На съображение член 69, алинея 1, вр. член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс, съдът отсрочи осъществяването на наложеното наказване за изпитателен период от три години.

В правосъдно съвещание през днешния ден, Окръжен съд - Бургас призна за отговорен и подсъдимия Съби Р., в това, че на 31.10.2015 година, по път гр. Бургас - кв. " Черно море ", нарушил разпоредбите за придвижване по член 102 от ЗДвП ( " На лидера, притежателя или упълномощения ползвател на моторно транспортно средство се не разрешава да дава моторното транспортно средство на лидер, който е под влияние на алкохол, опиати или други упойващи субстанции, или на недееспособен лидер. "), като дал ръководството лекия автомобил на малолетния шестнадесетгодишен недееспособен лидер, Стефан М., който позволил пътнотранспортно произшествие и при изискванията на без значение съпричиняване по несъобразителност предизвикал гибелта на пешеходката М. Н.

Съдът осъди подсъдимия Съби Р. на " Лишаване от независимост " за период от две години, на съображение член 343, алинея 3, б. " б ", предл. 1, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс, вр. член 102 от ЗДвП, вр. член 373, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, вр. член 58а, алинея 1 от Наказателен кодекс, като го признава за невиновен и оправда по обвиняването, че при допускане на пътнотранспортното произшествие подсъдимият Стефан М. е нарушил правилото за придвижване по пътищата по член 150 от ЗДвП. Съдът отсрочи осъществяването на наказването за изпитателен период от три години.

Делото бе гледано по реда на кратко правосъдно разследване.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд - Бургас в 15-дневен период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР