Съдът оправда лекаря, застрелял крадец в гаража си в Пловдив.

...
Съдът оправда лекаря, застрелял крадец в гаража си в Пловдив.
Коментари Харесай

Оправдаха д-р Димитров от Пловдив, убил крадец в имота си

Съдът оправда лекаря, прострелял апаш в гаража си в Пловдив. Д-р Иван Димитров е оневинен за убийството, само че получава две години условно с 4 години изпитателен период за нелегално владеене на огнестрелно оръжие.
По-рано през днешния ден доктор Иван Димитров се призна за отговорен за убийството на Жоро Джевизов-Плъха и изиска по-лека присъда. В четвъртък заран юристите му желаеха делото да се гледа по съкратената процедура.
Лекарят беше обвиняем за ликвидиране, осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита, както и за владеене на огнестрелно оръжие и муниции без позволение. Той беше безапелационен, че не е палач и е работил при самозащита.
Д-р Димитров получи 2 година условно отнемане от независимост за нелегално владение на револвер " Валтер " и 17 патрона. Със същото оръжие на 2 март 2018 година рентгенологът от УМБАЛ " Пловдив " е прострелял в гърдите рецидивиста Плъха, който влезнал в гаража му да краде. Джевизов е бил под въздействието на морфин. Когато лекарят забелязал светлината в помещението и слязъл на двора да ревизира, взел със себе си револвера, споделя в. " 24 часа ".
" Стой, полиция, легни на земята ", извикал медикът на апаша. Произвел изстрел във въздуха, само че Плъха го нападнал. Хвърлил нож и го ранил в крайници, а с железна табела го уцелил в ръката. Тогава доктор Иван Димитров гръмнал по посока на крадеца. Простреляният Джевизов съумял да избяга, минал дистанцията до регионалната администрация в Пловдив, и там умрял върху кола.
Д-р Димитров получи сериозна социална поддръжка, имаше и митинги в негова отбрана. При влизането си в Съдебната палата той беше посрещнат с овации от хората, пристигнали да го поддържат.
Жената, с която убитият живеел на фамилни начала, предяви цивилен иск в размер на 300 000 лв. – за нея и за детето ѝ. В правосъдната зала участваха сътрудници на подсъдимия доктор, които го опазиха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР