Съдът окончателно развали две имотни сделки на осъдения до живот

...
Съдът окончателно развали две имотни сделки на осъдения до живот
Коментари Харесай

Петко Стрелеца измисли скандална далавера от затвора, но сметките му излязоха криви

Съдът дефинитивно скапе две имотни покупко-продажби на наказания до живот Петко Стрелеца, направени от пандиза.

Така бащата на убития от него командос, който също се споделя Емил Шарков, получава една четвърт от къщата в Лясковец и над 80 дка ниви в землището на село Градище, община Левски, осведоми за „ Борба “ юрист Ирена Стасинопулу, бранител на ползите на Шарков-старши.

Двете решения са влезнали в действие, тъй като не са обжалвани след развалянето на покупко-продажбите от районните съдилища в Горна Оряховица и Левски.
В жилището в Лясковец живее майката на наказания стрелец – Стефанка, само че една четвърт от жилището към този момент е разгласен за обмен от правосъден реализатор, откри наша инспекция.

„ Няма по какъв начин по различен метод да опитам да получа пари от присъдената ми кръвнина от 80 000 лв. “, разяснява Емил Шарков.

Още предходната година съдът в Горна Оряховица разгласи за недействителна покупко-продажба на няколко парцела на наказания до живот Петко Стрелеца от Лясковец. Делото бе заведено от Ваня Рибчева, Милена Шаркова и Теодора Шаркова – майка, брачна половинка и щерка на убития командос Емил Шарков, по време на кървавата баня в Лясковец на 14 март 2014 година

Тримата също желаеха да се разгласи за оскъдна договорката с парцели на Петко Петков – Стрелеца, продадени за 6000 лв. на пожарникаря Пламен Профиров.

Майката на килъра баба Стефанка е вуйна на служителя от Министерство на вътрешните работи. Делото по Закона за отговорностите и договорите също бе заведено против Петко Петков и Пламен Профиров. Цялата фамилия Шаркови би трябвало да получи от Стрелеца кръвнина от 380 000 лв., само че досега никой не е получи нито стотинка.

Освен това единствено по извоюваните каузи от Шарков-баща пандизчията би трябвало да заплати разходи за над 1000 лв..

Скандалната договорка по време на процеса

На 11.02.2015 година с Нотариален акт N 138 Петко Савов Петков, представляван от пълномощника Стефанка Николова Савова, продал на Пламен Колев Профиров 1/4 идеална част от 1/3 идеална част от парцел в кв. 81 по Подробен устройствен план на град Лясковец, целия с повърхност 819 кв. м, и 1/4 идеална част от целия първи етаж на издигнатата в този парцел триетажна жилищна постройка със застроена повърхност от 120 кв. м, ведно с 1/4 идеална част от придаващите се към него маза с повърхност 9 кв. м и гараж с повърхност 12 кв. м, ведно с 1/4 идеална част от съответните общи елементи на постройката и от правото на градеж върху мястото, за сумата 6000 лева, за която сума продавачът декларирал, че е получил авансово напълно и в брой от купувача.

Профиров е договарял с пълномощника на продавача Стефанка Николова Савова, която е показала пред нотариуса пълномощие от Петко Савов Петков, на което е маркирано категорично, че нотариалното засвидетелствуване на подписа на упълномощителя и наличието на документа е осъществено в… пандиза Ловеч.

Служителят на Министерство на вътрешните работи Пламен Профиров е знаел по време на договорката, че Петко Петков е упрекнат за това, че съзнателно е умъртвил Емил Шарков и че по отношение на това свое действие дължи на околните на убития обезщетение.

Според свидетелски показания излиза наяве още, че сред баба Стефанка, пандизчията Петко и купувача Профиров е имало джука спогодба парцелите да бъдат върнати назад, откакто делото завърши. Осъденият Петко Стрелеца пък е обяснил документално пред този съд, че парите му били нужни, с цел да заплаща на юристи.

Освен етажа в Лясковец Петко е трансферирал също през 2015 година аграрни площи в плевенското село Градище, като най-малкият терен е от 3 дка, а най-големият – от 25 дка. Неговата доживотна присъда влезе в действие на 21 август 2017 година, само че досега той не е платил нито лев.

Освен компенсацията на фамилията Стрелеца бе наказан да заплати още 10 000 лева обезщетение на един от ранените при стрелбата от него барети от СОБТ. Петко Стрелеца бе наказан и да заплати общо 52 000 лв. правосъдни разходи.

Миналата година Петко заведе дело за 1 млн. лева против страната, само че Окръжният съд във В. Търново не почете желае и не даде ход на такова дело.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР