Съдът одобри четири от петте искания на Окръжната прокуратура в

...
Съдът одобри четири от петте искания на Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

В ареста остават четирима от петимата задържани за отглеждане на марихуана в камиони

Съдът утвърди четири от петте претенции на Окръжната прокуратура в Шумен и дефинира най-тежката мярка за неотклонение по отношение на трима мъже и една жена, обвинени за произвеждане и държане без съответно позволение, в съучастничество, на високорискови наркотични субстанции в огромни размери, предопределени за разпространяване. Втората жена, упрекната за същото закононарушение, остава под " домакински арест ". Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Още по темата
По данни на правосъдната институция, петимата са арестувани на 28 декември, когато на територията на остаряла мелница в село Златна равнища са открити четири хладилни камиона, оборудвани с добра охладителна и отоплителна техника, пригодени за развъждане на марихуана. Намерени и конфискувани са 1200 обрани растения, както и 400 - в саксии. В помещение в мелницата, пригодено за сушилня, са открити и над 10 кг подготвена сушена продукция на стойност 65 000 лв..

Поради тежестта на закононарушението, за което законът планува наказване " отнемане от независимост " за период от три до 12 години и санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв., прокуратурата внесе претенции за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража " на петимата. Шуменският областен съд утвърди четири от тях - на тримата мъже - А.В. (47 г.), К.Д. (35 г.) и М.И. (34 г.) и на една от дамите - Л.П. (21 г.). С.С. (27 г.) остава под " домакински арест ".

Действията по следствие на случая не престават под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР