Съдът обяви, че Петьо Блъсков и неговата “Труд медиа”, са

...
Съдът обяви, че Петьо Блъсков и неговата “Труд медиа”, са
Коментари Харесай

Осъдиха Труд“ на Блъсков за тормоз чрез руска пропаганда

Съдът разгласи, че Петьо Блъсков и неговата “Труд медиа”, са упражнили тормоз върху групи от българското население посредством разпространение на материали от съветската преса, завършени като класическа антизападна и прокремълска агитация, написа Mediapool.

Става дума за материал със заглавие “Педерастите в Съединени американски щати бият тревога”, преведен и оповестен буквално в онлайн изданието на вестник “Труд” на 2 септември 2019 година. Оригиналната обява на съветски език е оповестена в РИА “Катюша”.

Въпросното издание “Катюша” се самоопределя като “патриотичен сайт” по съветските стандарти за това. След публикуването на български на този “фундаментален” журналистически труд е сезирана Комисията за отбрана от дискриминация. В сигнала се показва, че в публикацията се употребяват обидни, унижаващи и подбуждащи към предубеждения и ненавист прилагателни, а точно: “педерасти”, “перверзници” и “содомити”.

РИА “Катюша” разказва хомосексуалността като болест, а хомосексуалните хора като рискови – проведено и със злобен предумисъл внедряващи “агенти”, както “във управляващите и медиите”, по този начин и “в учебното заведение и здравеопазването”, с цел да правят “агресивен напън “ върху съветската страна и “склоняват децата към рисково поведение”.

Онлайн изданието “Труд” е превело всичко това буквално. В публикацията не се приложени доказателства, които да потвърждават тези проникновения, само че за сметка на това се приказва за “златния век на педерастия в САЩ”, който бил настъпил по време на мандата на Барак Обама.

В преводната публикация се твърди, че хомосексуалните хора “развращават безнаказано нашите деца в Интернет”, следва и апел да им се отнеме независимост на изложение. “Труд” изяснява, че има право да разгласява сходен материал, тъй като има независимост на словото и право на изложение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР