Съдът не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка

...
Съдът не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка
Коментари Харесай

Пускат срещу 20 000 лв. шофьорката, отнесла 10 коли

Съдът не почете настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража “ по отношение на Габриела Медарова.

В правосъдната зала Габриела Медарова се разплака и съобщи, че съжалява и не устоя в ареста.

"Изключително доста скърбя и се благодаря на Господ, че нямаше жертви. Никога няма да се кача на кола, даже и да ми дадат книжката”, съобщи Габриела в съда, представена от bTV.

„ Искам при фамилията си, доста ми е тежко в ареста”, сподели още тя.

Адвокатът ѝ Орлин Търновалийски съобщи, че клиентката му е с нервозен срив – плачела непрекъснато в килията.

Габриела Медарова блъсна 10 коли край жилищен комплекс "Оазис 4 " и избяга. По-късно обаче тя бе разпозната и арестувана от полицията. В кръвта й бяха намерено над 1,3 промила алкохол, както и следи от приложимост на канабис.
Обяснението ѝ за какво се качила пияна зад кормилото било, че не ѝ платили и нямала пари за такси. Габриела Медарова твърди, че пушила марихуана след ПТП-то, с цел да се успокои.

"Работодателят на Габриела я е глобил в нощта на случая и това я вбесило ", сподели юрист Търновалийски. "Не знам дали знаете, само че една от тези 10 коли е нейната ", добави той. Самата Медарова живее в комплекса, във въпросната заран се е прибирала, очевидно афектирана и пила алкохол.

В правосъдната зала стана ясно, че в началото Медарова се пробвала да натопи майка си, че тя е управлявала джипа, само че след това си признала виновността.
Тя твърди, че не е бягала от местопроизшествието, а просто за 10 минути отишла до дома си.

"Медарова е показала изключителна смелост и безочливост, пробвайки се да отклони вниманието от себе си ", безапелационни бяха от прокуратурата. Освен всичко тя е можело да заплаши освен своя, само че и непознати животи.

Защитникът й обаче отвърна, че казусът не би трябвало да се преекспонира. Габриела би трябвало да бъде осъдена, само че заслужено, а не грубо, по отношение на нея не трябва да се спретне вендета, обслужваща публичното мнение. 20 000 лв. са непостижима за нея сума, в случай че родителите не й оказват помощ.

Родителите на Медарова обявиха, че ще съберат 20 хиляди лв., с цел да освободят щерка си от ареста. По думите им тя била положително дете, не пиела и не употребила опиати.

"Случилото се е неточност от нелепост. Много положително дете е, не е рецидивист ", сподели бащата на Габриела, представена от Plovdiv24. Майка й пък показа, че до случая се е стигнало, откакто "се е случило нещо " и също дефинира злополуката като неточност на възрастта. Тя обаче бе безапелационна, че е отказала да поеме виновността за случилото се, както я е помолила самата Габриела, тъй като това е урок за нея.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР