Съдът нареди на Държавната консолидационна компания (ДКК) да каже как

...
Съдът нареди на Държавната консолидационна компания (ДКК) да каже как
Коментари Харесай

Съдът нареди на ДКК да каже как харчи 500-те млн. лв. за язовирите

Съдът подреди на Държавната консолидационна компания (ДКК) да каже по какъв начин се харчат 500-те млн. лева за ремонт на 182 рискови язовира.

Информацията за това, предоставяна от Министерство на стопанската система, което е принципал на ДКК, е извънредно нищожна. До момента от ведомството на министър Емил Караниколов е обявено само, че към началото на 2020 година са изхарчени към 2.5 млн. лева при ремонта 7 язовира. https://www.mediapool.bg/harcheneto-na-500-te-mln-lv-za-remonta-na-yazovirite-tane-v-magla-news302772.html

Решението ДКК да разбули тайната за отпуснатите на компанията от страната 500 млн. лева през лятото на 2018 година е на Административен съд София-град. (АССГ). Делото е формирано по тъжба на изданието " Капитал " против безмълвния отвод на ДКК за достъп до информация със съдействието на юрист Стефан Ангелов от Програма " Достъп до информация " (ПДИ).

Запитването бе дали ДКК е упълномощила поправки на язовири на друга организация или сдружение и какви са документите свързани с това. Пита се още каква е сумата, която е трансферирана от ДКК на другото сдружение и кои са започнатите поправки все още на запитването - 17 януари.

Тезата на най-тайното сдружение в страната, което се регистрира само пред Караниоков, е че сключването на контракти, свързани с поправки на язовири, не е социална информация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР