Съдът намали три пъти размера на гаранцията на бизнесмена Васил

...
Съдът намали три пъти размера на гаранцията на бизнесмена Васил
Коментари Харесай

Съдът намали с 1 млн. лв. гаранцията на Васил Божков по делото за антики

Съдът понижи три пъти размера на гаранцията на предприемача Васил Божков, избрана му от прокуратурата. Преди седмица, по обвиняването за нелегално владеене на културни полезности и пране на пари, магистратите дефинираха гаранция в размер на 1 500 000 лева Въпреки че съдът счита, че по това обвиняване е наложена вярната мярка за неотклонение, магистратите намират размера ѝ за прекомерно висок. Затова са взели окончателното решение да понижат гаранцията с 1 000 000 лева и по този начин окончателният ѝ размер става 500 000 лева

Санкционираният по световния закон Магнитски Васил Божков сега е под домакински арест. Тази мярка той изтърпява по друго обвиняване – за възможни финансови измами, посредством които с хазартния си бизнес някогашният финансов покровител на ПФК „ Левски “ е ощетил държавния бюджет с към 700 000 000лв.

По това обвиняване Божков даже прекара няколко дни в ареста по решение на градския съд. Апелативният обаче промени мярката и пусна Божков под домакински арест, който той изтърпява с електронна гривна на служебния си адрес в центъра на София. На предприемача е наложена и възбрана да напуща страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР